Beste leden van LTC De Paasberg,

Goed nieuws! Na de jeugd mogen nu ook volwassenen vanaf 11 mei weer buiten tennissen. Als bestuur hebben we de meest relevante zaken op een rij gezet om de bijbehorende spelregels zo goed mogelijk te organiseren, zodat iedereen met plezier de baan weer op kan.

Het kabinet heeft woensdag bekend gemaakt dat vanaf 11 mei buitensporten (niet-contactsporten) zijn toegestaan voor alle leeftijden, onder bepaalde voorwaarden

Om veilig te kunnen sporten moeten we ons uiteraard houden aan de bekende richtlijnen van het RIVM, anderhalve meter afstand houden en bij klachten thuis blijven.

Op basis hiervan heeft de KNLTB specifieke richtlijnen voor tennis opgesteld. Het is belangrijk dat we de sport gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Dus elke keer weer een stapje verder, zodat de drukte op onze vereniging goed gehandhaafd en gecontroleerd kan worden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om  ons als De Paasberg de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en de anderhalvemeter samenleving. Want het vraagt nogal wat organisatie en aanpassingsvermogen van iedereen.

Op de baan
Het advies in deze fase tot 1 juni is dan ook om vrij spelen door volwassenen van 19 jaar en ouder met 2 spelers toe te staan, uitsluitend door vooraf een baan te reserveren. We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden. Voor zichzelf, maar ook in het belang van de gezondheid van anderen. Een toezichthouder blijft verplicht bij jeugd t/m 18 jaar.

Hoe gaan we het organiseren binnen LTC De Paasberg?

Tot 1 juni is het alleen mogelijk om met 2 spelers op de baan te staan. Hiervoor moet  je vooraf  een baan reserveren via de KNLTB clubapp!. Deze kun je gratis downloaden in de Google Play Store of App Store.

Hoe werkt het met de “KNLTB clubapp?

Je mag alleen spelen nadat je een baan gereserveerd hebt.

Naam van de app is “KNLTB clubapp”.

Zoeken op “Paasberg “.

Aanmelden met je bondsnummer.

Vervolgens wachtwoord resetten/instellen.

Je heb 2 opties: clubnr. en bondsnr.

Vervolgens bondsnr aanklikken en je nummer invoeren.

Pas op, het kan enige tijd (10 minuten) duren voor je bevestigingsmail binnen krijgt.

Kijk ook in je spambox of wachtwoord daarin is terecht gekomen.

Heb je al een wachtwoord voor de KNLTB dan kun je deze gebruiken.

Je kunt maximaal voor 45 minuten reserveren en tevens je tegenspeler aanmelden.

Maximaal 2 dagen vooraf reserveren is mogelijk.

Mocht je onverhoopt niet gaan spelen graag annuleren zodat andere leden alsnog kunnen spelen.

Enkele handige tips/ richtlijnen:

• Schakelaar voor het aanzetten van de verlichting baan 1 t/m 4 bevindt zich in de pantry.
  • Nog geen sleutel van poort/kleedkamer/pantry?
  • Voor een borg van €10,00 te bestellen via ledenadministratie@ltcdepaasberg.nl
  • Diegene wie het laatste de baan verlaten doen de verlichting uit in de Pantry.
  • Bij drukte zorgt bestuur dat verlichting van baan 7 & 8 aangezet worden, deze gaan automatisch om 23.00 uur uit!
  • Jeugd t/m 18 jaar alleen spelen onder toezicht, en ook reserveren.
  • Bij uitzondering zijn toiletten beschikbaar wel zelf hygiëne regels in acht nemen.
  • Toss tennis is nog niet mogelijk.
  • Op de maandagochtend van 09.00 tot 12.00 uur zijn baan 1 t/m 4 gereserveerd voor de grijze kopjes.
  • Tip voor thuiswerkers/scholieren/gepensioneerde speel overdag, dan is het rustiger dan ’s avonds.
  • Kleedkamers mogen niet gebruikt worden, dus thuis omkleden.
  • Clubhuis is niet geopend, derhalve terras ook niet gebruiken.

Ook voor ons als bestuur hebben we te maken met een compleet nieuwe situatie en het is best mogelijk dat we hierbij zaken over het hoofd zien.

Help ons hiermee we staan open voor verbeteringen en tips.

Graag via Info@ltcdepaasberg.nl

Samen de baan weer op, geniet ervan!

Met sportieve groet,
Bestuur LTC De Paasberg