Oranje
Rood

Oranje

Zondagmorgen 18 maart is de eerste speelronde van TennisKids en spelen jullie uit op tennispark Altec in Aalten. De wedstrijden beginnen om negen uur. Kwart voor negen aanwezig is vroeg genoeg. Uiterlijk 12 uur zijn alle wedstrijden klaar.

Spelregels

Veel regels bij de Tenniskidswedstrijden zijn hetzelfde als bij de senioren. Zo mag je twee keer serveren tijdens een servicebeurt, je mag ook onderhands serveren (rechtstreeks uit de hand, zonder stuit), de bal mag in de rally maar één keer stuiten en moet binnen de lijnen geslagen worden.

• De wedstrijd bestaat uit 4 gewonnen games. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak). Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft.
  • Je speelt met het Beslissend Punt Systeem: bij 40-40 levert het winnende punt de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen.
  • Je speelt de dubbels in het dubbelveld, dus inclusief tramrails.
Spelers

Uit naar Duiven, Columbae
Ouders: Katja/Duke

Rood

Zondagmorgen 18 maart is de eerste speelronde van TennisKids en toevallig spelen we de eerste keer thuis op ons eigen tennispark van LTC de Paasberg!

Jullie worden verwacht om 8.45 uur. De warming-up start om 9.00 uur en rond 9.30 uur starten de wedstrij-den. Tussendoor is er een keer pauze en rond 11.30 uur zijn alle wedstrijden klaar.

Spelregels

• De wedstrijd bestaat uit één tiebreak tot de 7. Wie het eerste 7 punten wint, heeft gewonnen (7-6 is einde partij).
  • Je serveert om de beurt.
  • De enkelspelzijlijn geldt als servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
  • Je speelt alleen enkels, nog geen dubbels.
Spelers
Jongens