Corona update 14-01-2022: alle beperkingen opgeheven vanaf zaterdag!

07 november 2021


Update 14-01-2022:

Hoera! Vanaf zaterdag 15 januari kunnen we weer enkelen én dubbelen op alle tijden dat ons park geopend is (van 08:00 uur tot 23:00 uur). De blokkades ten aanzien van het reserveren zijn inmiddels weer opgeheven.

We wensen iedereen weer heel veel plezier met het samen tennissen en padellen. Geniet ervan maar blijf ook voorzichtig en hou zoveel mogelijk afstand van elkaar!

https://corona.knltb.nl/nieuws/2022/01/corona-update-meer-ruimte-voor-sporten-buiten-en-binnen-voor-iedereen/ 

Voor nieuwe leden maar ook voor iedereen nog even ter herinnering over het afhangen:

- Enkelen is 45 minuten en dubbelen is 60 minuten;

- Veel leden willen waarschijnlijk snel weer de baan op. Hou bij het afhangen daarom zoveel mogelijk rekening met anderen, dus probeer "efficiënt" af te hangen zodat er voor en na jou ook nog mensen kunnen spelen;

-Er mogen geen dubbele reserveringen worden gemaakt. Als de baan nog vrij is na de gereserveerde speeltijd mag je vanzelfsprekend altijd doorspelen zolang je wilt. Het is echter niet toegestaan om 2 keer achter elkaar te reserveren waarmee je 2 of 2,5 uur de baan blokkeert.

- Hou er rekening mee dat i.v.m. de slijtage van de banen (en dat we baanblokken op termijn in zijn geheel zullen moeten vervangen waardoor we er naar streven dat de banen dan ook tegelijkertijd afgeschreven zijn), we nog steeds de volgende volgorde van baangebruik hanteren: voorste banen: Eerst baan 3, dan baan 2 en als laatste baan 1, achterste banen: eerst baan 6, dan baan 5, vervolgens baan 7 en als laatste baan 8.

Update 22-12-2021:

Teleurstellend nieuws: Het besluit dat dubbelen toch kon is per direct weer teruggeraaid door de overheid!

Vanaf nu is het dus alleen nog weer toegestaan om te enkelen. Dit geldt voor padel en tennis.

https://corona.knltb.nl/nieuws/2021/12/corona-update-harde-lockdown-t-m-14-januari-buitensporten-mag-nog/ 

Update 20-12-2021:

Goed nieuws: Per vandaag is het ook weer toegestaan om te dubbelen! Dit met in achtneming van onderstaande regels:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft dus mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee groepen (koppels) moeten elkaar voldoende afstand geven. Dubbelen is ook mogelijk als spelers 1.5 meter afstand tot elkaar en tot het andere koppel op de baan houden. Verder geldt: geen fysiek contact, ga niet samen op het bankje zitten, geef geen high fives en wissel niet van baanhelft.

https://corona.knltb.nl/nieuws/2021/12/corona-update-harde-lockdown-t-m-14-januari-buitensporten-mag-nog/

Update 18-12-2021:

Ondanks de aangekondigde zware lockdown, die al op zondag 19 december ingaat, is het buitensporten enigszins ontzien en mogen we gelukking nog wel met maximaal 2 personen per baan tennissen en padellen (plus eventueel een leraar). Dubbelen is helaas dus niet meer toegestaan.

Maar we kunnen dus nog wel blijven ENKELEN tussen 08:00 uur en 17:00 uur de komende tijd (t/m 14 januari, zoals het er nu uitziet).

We gaan er van uit dat mensen die de komende dagen al een dubbel (tennis of padel) gereserveerd hadden ofwel met 2 personen gaan spelen, ofwel de reservering annuleren zodat mensen die eventueel wel willen singelen dan alsnog van die baan gebruik kunnen maken op dat tijdstip.

Update 28-11-2021:

We krijgen vragen van leden die op de website van de rijksoverheid zien staan dat "georganiseerd buiten sporten na 17:00 uur" wel is toegestaan. Deze woordkeuze roept twijfel (hoop) op bij mensen, maar het gaat hier om openbare buiten ruimtes zoals parkeerplaatsen, park of bos om in kleine groepjes samen b.v. te hardlopen of bootcampen.

Sportparken, waar ons park ook onder valt, moeten na 17 uur dus helaas echt sluiten!

Update 26-11-2021:

Helaas heeft de regering besloten dat er vanaf zondag 28 november na 17:00 uur niet meer gesport mag worden in amateurverband. En ook al voelen we ons op sommige momenten wel eens net een prof na een fantastisch geslagen bal, toch betekent dit helaas ook voor ons dat iedereen uiterlijk om 17:00 uur de baan en het park dient te verlaten. Dit geldt in ieder geval de komende 3 weken tot zondag 19 december.

Er kunnen derhalve vanaf zondag alleen nog overdag banen gereserveerd worden tussen 08:00 uur en 17:00 uur. Hopelijk ben je ofwel door de week ofwel in het weekend toch in de gelegenheid om een keer overdag te spelen. Voordeel is dan ook dat we naast onze 2 padelbanen wel 7 tennisbanen beschikbaar hebben i.p.v. de 5 verlichte banen 's avonds, dus maak er gebruik van! Omdat baan 5 en 6 sowieso minder gebruikt worden, willen we je vragen om deze als er keuze is als eerste te gebruiken.

De kleedkamers en pantry blijven overdag open, rekening houdend met 1,5 meter afstand, zoals dit op het gehele park geldt (behalve op de baan, maar probeer ook daar zo voorzichtig mogelijk te zijn natuurlijk). Op de deur hangt nog steeds de QR code die je dient te scannen en invullen om deze ruimtes te kunnen gebruiken.

https://corona.knltb.nl/nieuws/2021/11/corona-update-avondlockdown-tennis-en-padel-mogelijk-tot-17-uur/ 

Update 24-11-2021:

Vrijdag 26 november volgt er weer een corona persconferentie. Als dit gevolgen heeft voor het tennissen en padellen dan zullen we hier z.s.m. weer een update geven. Hou de club app dus in de gaten.

Update 16-11-2021:

Voor de zekerheid nog even ter info: de pantry is overdag (tot 20:00 uur) nog wel open om een drankje te kunnen nuttigen. Warme koffie en thee is verkrijgbaar en er staat ook koude drank in de koelkast. Betaling kan met de QR code of door contant geld in het envelopje te doen en deze in de bus te doen achter in de pantry.

Als je de pantry gebruikt, ruim dan s.v.p. na gebruik de spullen even op en zet de eventuele vuile vaat in de gootsteen.

Update 12-11-2021:

Per zaterdag 13 november dient alle horeca om 20:00 uur te sluiten. Dit betekent jammer genoeg dus ook dat wij ons clubhuis de komende 3 weken 's avonds gesloten zullen houden (t/m vrijdag 3 december).

Alle leden die bardienst zouden draaien deze periode, worden doorgeschoven op de lijst naar begin januari 2022. Je krijg hier z.s.m. bericht over van onze bardienstcoördinator.

Daarnaast zijn bezoekers (zoals toeschouwers bij wedstrijden, ouders bij trainingen, etc.) helaas ook niet meer toegestaan vanaf dezelfde datum.

We betreuren bovenstaande enorm, maar we respecteren de overheidsmaatregelen en hopen dat we op korte termijn behalve voor het sportieve deel dat gelukkig wel door kan gaan, ook weer voor het gezellige aspect dat bij onze vereniging hoort bijeen kunnen komen.

Oorspronkelijk bericht 07-11-2021:

Sinds zaterdag 6 november gelden landelijk de nieuwe corona regels. Deze zijn ook van toepassing op ons sportpark. Wat betekent dit dan concreet voor ons?

Iedereen van 18 jaar en ouder die op dat moment geen klachten heeft en:  

- die gebruik wil maken van het clubhuis dient bij binnenkomst zijn/haar corona toegangsbewijs (CTB*) te laten controleren door de bardienst;  

- die gebruik wil maken van de kleedkamers of pantry terwijl het clubhuis geopend is, dient voor gebruik zijn CTB te laten controleren door de bardienst;

- die gebruik wil maken van kleedkamers of pantry als het clubhuis níet geopend is, dient vooraf de gezondheidscheck (dit is dus niet de CTB die op de andere momenten altijd van toepassing is!) in te vullen door de QR code die op de deur hangt te scannen en de vragen in te vullen tot het punt dat je een groen vinkje in je scherm hebt gekregen. Je kunt deze ook vooraf alvast invullen door bijgaande code te scannen (ook te vinden in het nieuwsbericht op onze app. https://www.horeca.com/gastregistratie/c/0181af122b3d850629804a8f80ec679339e4e3b4

* Een Corona Toegangsbewijs (CTB) is een mobiele QR-code of pas waarmee je aantoont dat je volledig gevaccineerd of negatief getest bent.

We gaan er van uit dat elke bezoeker aan bovenstaande regels meewerkt. Dit voor de veiligheid van al onze leden. Ook willen we niet dat onze vrijwilligers in discussie moet gaan met bezoekers. Ben je dus 18 jaar of ouder en wil je ergens naar binnen, dan gaan we er van uit dat je over een geldig Corona Toegangsbewijs beschikt en even snel medewerking verleent door je code te laten scannen.

Voor het scannen van de code hebben we een tablet in het clubhuis liggen welke door de bardienst medewerker gebruikt kan worden. Hij of zij mag ook de eigen mobiel gebruiken om te scannen als daar de officiële Corona Check Scanner app van de Rijksoverheid is geïnstalleerd. Deze kun je vinden in de Play store voor android of de Apple Store voor Apple.

Alle verdere informatie vanuit de KNLTB vind je hier: https://www.knltb.nl/nieuws/2021/11/toch-geen-coronapas-voor-buitensport-wel-binnen-en-op-terras-vanaf-18-jaar/

Bedankt voor jouw medewerking. Bestuur LTC de Paasberg

Nieuwscategorieën